Anders?

Anders Nielsen,┬áMSc studeerde af op de klinische toepassing van mindfulness (Mindfulness-Based Approaches) aan het Centre for Mindfulness Research and Practice (CMRP – School of Psychology, Bangor University) in Noord Wales, waar hij tevens werd opgeleid tot mindfulness trainer. Eerder voltooide hij de opleiding van het International Addiction Counsellors Training Programme in Ierland, waar hij afstudeerde met diploma’s in Addiction Studies en Addiction Counselling. Hij was als counsellor verbonden aan een van de eerste verslavingsklinieken in Nederland die werken op basis van het Minnesota Model en heeft een kleine praktijk aan huis.

Tijdens zijn werk in de kliniek maakte Anders kennis met de Human Givens benadering bij de aanpak van emotionele en mentale problemen. Hij was zo onder de indruk van de resultaten die een toenmalige collega daarmee boekte, dat hij besloot een aantal workshops en seminars te volgen in Londen. Deze nadere kennismaking met het Human Givens-gedachtegoed beviel zo goed dat Anders besloot de volledige opleiding te volgen. Daarna volgde nog een intensieve training in ‘Brief effective therapy strategies’ o.l.v. Michael Yapko, PhD. De snelle, oplossingsgerichte en praktische hulp bij mentale en emotionele problemen die de Human Givens aanpak biedt, ervaart hij als waardevolle aanvulling en verdieping van zijn werk als counsellor.

Samen met collega’s Frank van Velthoven en Melanie Kratzsch is Anders initiatiefnemer van WeekendRetraite.com. Tevens geeft hij 8-weekse mindfulnesstrainingen (MBTP, MBCT-Ca, MBSR en MBCT).

Anders is Cat. 1 lid van de Vereniging voor Mindfulness-based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN), Registered Member van The Human Givens Institute (MHGI) en geaccrediteerd lid van de Vereniging Human Givens Nederland (VHGN).

VMBN
The Human Givens Institute
Vereniging Human Givens Nederland